Peer-to-peer crypto handel in Afrika schommelt naar de 2e plaats met meer dan 50 procent.

In slechts enkele maanden tijd hebben de Afrikaanse landen na een groei met drie cijfers nu meer dan 15 miljoen dollar aan gezamenlijke wekelijkse peer-to-peer crypto-handel.

Het Afrikaanse continent heeft een snelle groei laten zien in de Bitcoin-handel op peer-to-peer crypto-handelsplatforms en staat nu op de tweede plaats van de Verenigde Staten. In de afgelopen week was het Afrikaanse continent de enige regio die een toename van de zeven dagen durende peer-to-peer crypto-handel liet zien.

Begin dit jaar passeerde het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara de Aziatisch-Pacifische, Oost-Europese en Latijns-Amerikaanse regio’s die uitkwamen als de tweede machtige peer-to-peer cryptohandelsmarkt met een volumemarge van meer dan 50 procent.

Groei van de peer-to-peer crypto-handel in Afrika

Kevin Rooke, een crypto-analist, plaatste gegevens op Twitter en onthulde een driecijferige peer-to-peer crypto-handelsactiviteit onder de top van Afrika’s peer-to-peer-markten:

Bitcoin adoptie in Afrika zet nu elke week een hoogtepunt.

In slechts 3 maanden tijd zijn de P2P-volumes gestegen:

125% in Nigeria
199% in Kenia
194% in Zuid-Afrika
257% in Ghana

Gecombineerd wisselen deze vier valuta’s nu meer dan 15M USD/week aan Bitcoin uit.

Een woordvoerder van Paxful, de top van de peer-to-peer Bitcoin Method markt, onthulde dat naast de topmarkt van Afrika, Kameroen als een „breakout land“ uit de bus kwam met 5 miljoen dollar aan volume tot nu toe. Afrika is geprezen als het continent dat in de toekomst crypto-adoptie zou verwerven.

Bitcoin-belangstelling in Afrika

Een interactieve kaart toonde eerder het niveau van de belangstelling voor cryptografie over de hele wereld, waarbij de Bitcoin-zoekopdrachten vaak in Afrikaanse landen en Zuid-Amerika worden onthuld.

In overeenstemming met de kaart die op Blockchaincenter.net is uitgegeven, toont Google Trends statica aan dat de Bitcoin de zoekinteresse in het Afrikaanse continent domineert. 94,7 procent van alle zoekopdrachten met betrekking tot crypto, inclusief BTC, Bitcoin Cash, Cardano, Dogecoin, Ethereum en Tron in Kenia zijn voor Bitcoin.

Sinds de oprichting, bijna 10 jaar later, hadden sommige crypto-liefhebbers verklaard dat Afrika in de toekomst een cruciale rol zou spelen bij het verwerven van de crypto-adoptie.