Bitcoin: Kyse ei ole vain hinnasta!

Aina kun salaushärkäajo on kehittymässä teollisuudessa, omaisuuden ominaisuudet, kuten toiminnallisuus, saavutettavuus, tekniikan kehitys, käyttöönotto jne., Ovat takapenkillä.

Tuolloin kaikki katseet ovat omaisuuden hintaa. Esimerkiksi surullisen crypto-bull-ajon aikana vuonna 2017 hinta oli se, mikä herätti kaikkien huomion sen jälkeen, kun Bitcoin Up nousi 20 000 dollariin kaavioissa, ja muut teollisuuden omaisuuskiipeilivät myös omiin huippuihinsa.

Vuosina 2017-18 rallia kutsuttiin spekulatiiviseksi, „kupla“ -teollisuudeksi, jolla ei ole pitkäaikaista perusarvoa. Toisen rallin ollessa parhaillaan töissä, vain harvat ihmiset kutsuvat sitä tällä kertaa „kuplaksi“, koska on olemassa muita tekijöitä, jotka korostavat sitä, kuinka salateollisuus on edennyt pitkälle hyväksymisen suhteen.

2017 v.2021 – Sama suunta, erilainen kasvutapa

Yksi keskeisistä eroista molempien aikataulujen välillä on ICO: n ja DeFi: n nousu. Vuonna 2017 jokaisen projektin yhteydessä listattiin 435 ICO: ta, jotka keräsivät keskimäärin 12 miljoonaa dollaria pääomarahastoja, yhteensä 5,5 miljardia dollaria. Se ylitti Internet-yritysten riskipääomarahoituksen varhaisen vaiheen, mutta ICO: t olivat suurimmaksi osaksi sijoittajien haavoittuvuuksia ja vähäistä ymmärrystä tuona aikana.

SEC muodosti ensimmäisen lainvalvonnan arvopaperilainsäädännön rikkomusten suhteen vuonna 2019, mutta siihen mennessä monet sijoittajat olivat jo menettäneet pääomansa, vahingoittaneet salauksen kuvaa. DeFi: n nousua verrattiin suurelta osin ICO-villitykseen, mutta ero on siinä, että sen toiminta on todellista ja se pystyi tarjoamaan välitöntä arvoa käyttäjille maksuvalmiuden muodossa. Päinvastoin, jotkut ICO: t eivät koskaan uskaltaneet valkopaperista käyttökelpoiseksi tuotteeksi.

Itse asiassa myös tietämyksen taso on parantunut huomattavasti, ja sijoittajat ymmärtävät nyt tilan paljon paremmin, mikä johtaa meidät seuraavaan osaan – käyttöönottoon.

Bitcoin-DeFi-Stablecoin: Jakelu kasvussa?

Adoptio oli muukalainen termi, joka liittyi Bitcoiniin ja digitaalisiin omaisuuksiin vuonna 2017, koska vain liberaalit, salakirjoittajat ja harvat tekniset kehittäjät käyttivät digitaalisia valuuttoja. Maisema on hyvin erilainen vuonna 2021, ja laitokset ja suuret kannattajat hyppäävät vaunuun. Nämä tekijät eivät kuitenkaan vahvista adoption nousua, mutta tarjonnan tasa-arvosuhde tai SER vahvistaa.

SER lasketaan jakamalla pienillä tileillä pidetty tarjonta (saldo alle 0,00001% tarjonnasta) suurimpiin tileihin (kaikkien 1 prosentin osoitteiden ylin saldo). Suurempi SER on suoraan verrannollinen suhteellisen hajautetun tarjonnan nousuun.

Kuten CoinMetrics on korostanut, useiden omaisuuserien SER-suhteet, mukaan lukien monet suurimmista, ovat kasvaneet merkittävästi vuodesta 2017. Bitcoinilla on korkein SER, ETH: n ollessa toiseksi eniten jaettu omaisuus. Lisäksi altcoins, kuten ADA, LINK, UNI ja DOT, ovat kaikki huomanneet jaetut tunnistetiedot, havainnon, jota ei voitu tehdä vuonna 2017.

DeFistä puhuen, hajautetun vaihto-Uniswapin nousua johtavan UNI-tunnuksen rinnalla muut varat, kuten AAVE, YFI ja COMP, ovat myös tehneet läsnäolonsa avaruudessa.

Lopuksi stablecoiinien käyttöönotto on suurelta osin määrittänyt salauksen käyttöönoton seuraavan vaiheen, omaisuusluokan, jonka arvo on yli 50 miljardia dollaria lehdistöaikana. Yhdessä on vähän keskustelua siitä, onko salauksen käyttöönotto parantunut viimeisten kolmen vuoden aikana vai ei. Itse asiassa kyse ei ole myöskään arvostuksesta. Hyväksyminen auttaa kuitenkin hinnan nousussa, ja se on kiistaton.